Începând cu data de 5 aprilie 2016 a fost pus in functiune la Institutul Oncologic Bucureşti, Clinica de Chirurgie Toracică, aparatul LASER Limax 120. citeste mai departe

Adresa: Sos. Fundeni nr. 252, Sect. 2, clădirea Institutului Oncologic, etaj V, Bucuresti
Telefoane:
021 227 1035 (cabinet Prof. Dr. Teodor Horvat)
021 227 1008 (cab. Dr.Cezar Motaş)
021 227 1350 (cabinet medici)
021 227 1350 (asistente)
Email:
office@chirurgietoracica-iob.ro
Transport:
autobuze 182; 253.
 

Despre Noi

Secţia Clinică de Chirurgie Toracică din Institutul Oncologic "Prof. Dr. Al. Trestioreanu" a fost creată în octombrie 2009, prin mutarea Clinicii de Chirurgie Toracică de la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar Central.

Infiinţată inițial în 1994, în această unitate de învăţământ medical s-a efectuat pregătirea medicilor rezidenţi din specialitatea chirurgie toracică, dar şi a medicilor din alte specialităţi chirurgicale conexe, care au în curiculă un stagiu de chirurgie toracică. De altfel, timp de 10 ani, acesta a reprezentat singurul centru de pregătire a chirurgilor toracici din Bucureşti.

Încă de la înfiinţare, clinica este condusă de Prof. Dr. Teodor Horvat, considerat întemeietorul acestui serviciu. Până în prezent, în clinică s-au format peste 60 de chirurgi toracici din România, trei dintre ei fiind şefi a unor mari unităţi chirurgicale din ţară: Prof. Dr. Ioan Cordoş - șef Clinică Chirurgie Toracică, Institutul de Pneumologie "Marius Nasta", Prof. Dr. Alexandru Nicodim, Şef Clinică Chirurgie Toracică, Facultatea de Medicină Timişoara, Dr. Lucian Alecu, Şef  Secţie Chirurgie, Spitalul "Agripa Ionescu".

O altă componentă a activităţii didactice din această clinică este cursul de chirurgie toracică adresat studenţilor anului V ai Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Bucureşti "Carol Davila". Tot în clinică, se desfăşoară, anual 10 cursuri postuniversitare adresate atât medicilor rezidenţi cât şi medicilor specialişti sau primari de chirurgie toracică, ori din alte specialităţi conexe. Personalul clinicii este compus din: Prof. Dr. Teodor Horvat, Asist. Univ. Dr. Cezar Motaş, Dr. Natalia Motaş, Dr. Mihnea Davidescu, Dr. Corina Bluoss, Dr Ovidiu Rus. În prezent, în clinică activează patru medici rezidenţi chirurgie toracică: Dr. Elena Moise, Dr. Roxana Budur, Dr. Ionuţ Jentimir şi Dr. Egor Şargarovschi. La aceştia se adaugă şi alţi trei medici rezidenţi chirurgie toracică (Dr. Băncilă Ştefan, Dr. Stoian Andrei Alexandru şi Dr. Achim Lucian David) aflaţi temporar în alte stagii de pregătire.